Programul “Adopta un copil pentru o zi” este o activitate caritabilă care presupune identificarea unui grup de elevi din familii defavorizate, dar care au înregistrat performante școlare deosebite. Elevii sunt selectați din cadrul școlii “Gh. Hariton” – Saharieni, Buzău. Pentru prima etapa vom selecta un număr de zece elevi cu vârsta intre 10 și 16 ani. Fiecare elev va fi repartizat unui membru al Asociației Sfinx Europa care pentru ziua respectiva se va implica în a-i oferi o zi deosebită comparativ cu rutina zilnica de care beneficiază. Scopul acestui program urmărește recompensarea elevilor cu performante școlare precum și motivarea acestora în continuare.
În cazul în care bugetul permite, vom solicita sa fie selectați mai multi elevi. Acest prim moment al Programului “Adopta un copil pentru o zi”, este și experimental, astfel încât în viitor sa putem diversifica programul precum și implicarea celor care adopta un copil pentru o zi.
Școala “Gh. Hariton”, va selecta elevii beneficiari și ne va transmite profilul acestora anterior acțiunii (nume și prenume, vârstă, clasă, performanțe școlare și o scurtă prezentare a situației familiei elevului), iar fiecare elev va fi selectat de către un membru al Asociației Sfinx Europa. Tot școala va fi cea care va informa familia copilului despre aceasta acțiune și va obține acordul în scris al părintelui / tutorelui privind participarea elevului în acest program.
Voluntarii se vor implica activ în asistarea grupului de copii pe întreaga zi conform programului.